Kod većine pacijenata postoji strah od stomatologa, ponajprije povezan sa strahom od boli.

Zahvaljujući suvremenim tehnologijama razvijene su metode koje omogućuju potpuno otklanjanje boli pri zahvatu. To su ujedno sredstva koja doktoru u mnogočemu olakšavaju rad u svakodnevnoj praksi. Upravo za tu namjenu razvijena je Sopira Citoject.

Intraligamentna anestezija je prisutna na tržištu preko trideset godina, razvijala se i napredovala kroz taj period, a tradicija i dugogodišnje iskustvo garancija su njezine kvalitete i pouzdanosti.

Bezbolna anestezija

Kako Sopira Citoject olakšava rad u svakodnevnoj praksi?

Nama doktorima dentalne medicine omogućava jednostavnije anesteziranje i uz to puno ugodniji rad.

Postoje dvije vrste Sopira Citoject štrcaljki: sa ravnim i zakrivljenim vrhom. Štrcaljke sa zakrivljenim vrhom jednostavnije su za primjenu jer već samom postavkom igle na vrh šprice imamo kut pod kojim je jednostavnije aplicirati anesteziju u intraligamentni prostor. I Sopira Citoject sa ravnim vrhom se isto može aplicirati pod kutem tako da se nakon postavljanja igle ona blago zakosi i tako aplicira u intraligamentni prostor.

Isto tako kao sto imamo štrcaljke sa ravnim i zakošenim vrhom imamo i štrcaljke od nehrđajućeg čelika i aluminija. Citoject štrcaljke se jednostavno steriliziraju u autoklavu i obje vrste se lako rastavljaju na pojedinačne dijelove.

Klik, klik, klik! I to je to!

Uspoređujući s ostalim sustavima anesteziranja, prednost Sopire Citoject je da se za svaki korijen zuba koji se anestezira dozira tri „klika” tj. doze od kojih svaka iznosi 0,06 ml i na taj način ne dolazi do kardiovaskularnog stresa ili nastajanja edema na mjestu apliciranja anestetika. Ovakav postupak davanja anestezije pacijentu ne predstavlja bolno iskustvo i anesteziran je samo zub koji se radi a ne čitava okolna regija.

To je posebno značajno kod anesteziranja zubi u mandibularnoj regiji (donji zubi od drugog premolara prema umnjaku) gdje se umjesto neugodne anestezije u sam živac daje intraligamentna anestezija koja nije nimalo bolna i anestezirano je samo područje zuba, a ne čitava regija donjih zubi plus polovica jezika i usne. Pacijent ne osjeća bol i nakon zahvata funkcionira najnormalnije, moze govoriti, jesti, smijati se…

Na primjeru donjeg molara aplicira se intraligamentno u bukalnoj  regiji mezijalnog korjena tri „klika” ili tri doze, a zatim u bukalnoj regiji distalnog korjena ponovo tri doze. Na taj način nakon 10 sekundi zub je kompletno anesteziran i može se odstraniti karijes, provesti bezbolna vitalna endodoncija zuba ili čak ekstrahirati zub. Ove anestezije su posebno praktične za primjenu kod djece jer iskustvo anesteziranja je potpuno  bezbolno kao i sam rad, a vi tako dobivate pacijenta za čitav život.

Samo doziranje ovisi o građi zuba budući je pravilo da se za svaki korijen aplicira po tri „klika” tj. doze. To znači da se za jednokorijenske zube aplicira tri „klika”, za dvokorijenske se aplicira dva puta tj. na dva mjesta tri „klika”, a za trokorijenske po tri „klika” na tri mjesta.

Sopira Citoject se, osim za intraligamentnu, može primijeniti i za pleksus anesteziju.

Osobno, Sopira Citoject za mene je pravo otkriće.

Nakon duljeg korištenja, sam postupak rada je ugodniji i jednostavniji, a pacijenti traže „bezbolnu” anesteziju i puno lakše pristaju na rad koji uključuje anesteziju. Stoga, ako želite ugodan rad, te bezbrižnog i zadovoljnog pacijenta, pravo rješenje je Sopira Citoject.

Tina Vukičević, dr.med.dent.

Dental Office Tina

Primorska 10, Zagreb

info@dentalofficetina.com

PROČITAJTE VIŠE O SOPIRA CITOJECTU