Pregled naših tečajeva u 2017.

I vrapci na grani znaju da je učenje cjeloživotni proces i da je važno ne samo radi stjecanja novih znanja, već i zbog održavanja mentalne kondicije.

U nekim strukama je posebno značajno i važno pratiti trendove, tehnološke pomake i novitete te tako produbljivati postojeća znanja i usavršavati vještine. Stomatologija je definitvno jedna od njih. Imajući to u vidu, naš tim zajedno sa vanjskim suradnicima već godinama osmišljava teme, izrađuje prezentacije, modele, kliničke prikaze sve kako bi približili postojeće proizvode doktorima i tehničarima, te im olakšali njihovu upotrebu.

U 2017. godini održali smo niz radionica, predavanja, demonstracija i edukacija ne samo u Hrvatskoj, već i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji. Jedan od najčešćih a i najviše posjećenih tečajeva je „Suvremena estetika – kompozit ili ljuskica“ pod stručnom palicom naše dugogodišnje suradnice dr. Tine Vukičević. Tečaj je podijeljen u dva dijela, prvi teorijski i nakon toga praktični dio. Teorijski dio je predočen kroz niz kliničkih prikaza, a zatim su sudionici imali priliku na modelima raditi preparaciju za odabrani slučaj što je u konačnici rezultiralo izrađenom kompozitnom ljuskicom. Ne zvuči vam odviše zanimljivo?! Pitajte kolegicu ili kolegu koji su prisustvovali tečaju – naši su sudionici potvrdili (citiramo) da su dobili pregršt korisnih informacija, puno praktičnih savjeta i naučili nešto što trenutno mogu primijeniti u svojoj praksi!

Nedavno smo tržištu predstavili naš novi keramički materijal za slojevanje cirkona i bezmentalne keramike – HeraCeram Zirkonia 750. Naš dugogodišnji suradnik na području dentalne tehnike, Tomislav Pezelj, je održao čitav niz radnih i demonstracijskih tečajeva koristeći spomenutu keramiku. A kao poslasticu za kraj godine, po prvi puta (a definitivno ne i zadnji!) smo u Hrvatsku doveli majstora dentalne tehnike Spyrosa Chatzigeorgiou koji je u Splitu održao izuzetno uspješni dvodnevni tečaj rada s HeraCeram keramikom. Da smo se izvanredno proveli, možete provjeriti u kratkom video pregledu u nastavku.

I šećer na kraju!

Silno smo uzbuđeni što smo ostvarili suradnju s genijalcima iz riječkog laboratorija Dental Inpuls, graditeljima novih trendova u tehnici – Maurom Ahmić i Sandijem Trkulja, koji su početkom prosinca održali radni tečaj za dentalne tehničare prilikom čega su koristeći HeraCeram Zirkonia 750 dobili priliku  unaprijediti svoje znanje o dentalnoj keramici. Ovo je prvi u nizu ovakvih tečajeva, a točan datum i vrijeme slijedećeg objavit ćemo uskoro.

U 2018. entuzijastično i sa puno radnog elana nastavljamo s našim edukacijskim tečajevima! Neke smo malo ušminkali, neke u cijelosti prekrojili, a sve sa željom da teme budu aktualne, a sadržaj svima pristupačan i zanimljiv. Raspored tečajeva za doktore dentalne medicine i dentalne tehničare možete pratiti u rubrici Događanja.

Vidimo se!

20/12/17|