PET IDEJA ZA SAMOMOTIVACIJU

ŠTO NAS DOISTA POKREĆE

Često se nakon dugog odmora možemo naći u zamki nemotiviranosti iz koje je teško izaći. Daniel H. Pink, američki znanstveni novinar i nekadašnji pisac govora za Ala Gorea, u svojoj knjizi navodi što su, prema njegovu mišljenju, tri glavna elementa motivacije.

U svojoj knjizi „Poriv: iznenađujuća istina o našim motivima“ objašnjava kako pristup mrkve i batine ljude više dugoročno ne motivira. Razlog je jednostavan: u prošlosti se većina posla sastojala od jednostavnih, ponavljajućih zadataka. Danas je, međutim, potražnja za kreativnim i inovativnim vještinama velika. Tri su elementa odlučujuća u određivanju motivacije za ove zadatke.

Autonomija

Ljudi koji sami odluče što će, gdje, kako i kada raditi mnogo su motiviraniji. Pink tvrdi da zaposlenici ne bi trebali biti plaćeni po satu nego na temelju određenih rezultata.

Majstorstvo

Nešto neprestano želimo usavršavati – i težimo majstorstvu. Preduvjet je da vjerujemo da svoju izvedbu možemo poboljšati kroz vlastiti trud. Majstorstvo zahtijeva trud i stratešku vježbu. No, taj trud može biti zadovoljavajući i životu dati značenje.

Svrha

Što god radili, to za nas mora imati svrhu. Mi – ne drugi – moramo prepoznati svrhu u svojim zadatcima. Zapitajte se što je vama važno i bit ćete odlučniji u postizanju cilja.

PET SAVJETA ZA MOTIVACIJU

1

Zadajte si ostvarive ciljeve: odredite mjerljive i realne ciljeve.

2

Unutarnji stav: pozitivno pristupite svom zadatku.

3

Motivacija kroz vizualizaciju: zamislite da vlastiti uspjeh možete vidjeti svojim trećim okom. Pokušajte na vidljivo mjesto staviti inspirativne ili vama vrijedne slike koje će vam služiti kao pomoć u motivaciji.

4

Motivacija kroz nagradu: nagradite se čak i za male, djelomične uspjehe. To će vašem umu pomoći vezati posao uz nešto pozitivno.

5

Motivacija kroz vremenski pritisak: postavite rokove za svoje zadatke – to povećava pritisak za djelovanjem.

KAKO SAMI SEBE MOTIVIRATE NA SUOČAVANJE S NEUGODNIM ILI IZAZOVNIM ZADATCIMA?

31/08/20|