Prikaz slučaja, dr.med.dent. Tina Vukičević

Pacijentica je na zubu 36 imala stari kompozitni ispun s lošim rubnim zatvaranjem i u bukalnom foramenu amalgamski, a i prilikom detaljne inspekcije je zaključeno da zub 35 ima stari glasionomerni ispun koju je također trebalo promijeniti. Nakon uklanjanja starih ispuna i malo sekundarnog karijesa na zubu 35 postavljen je koferdam kako bi imali pregledno i suho radno polje.

Kavitet se premazuje GLUMA Bond Universal adhezivom osme generacije kojeg u ovom slučaju koristimo kao adheziv za lijepljenje kompozita za stijenke kaviteta. Također smo se u ovom slučaju odlučili da prije nanošenja GLUME Bond Universal selektivno jetkamo cakline što inače nije obavezno jer je GLUMA Bond Universal adheziv  koji u sebi ima funkciju jetkanja. Nakon polimeriziranja adheziva nanosili smo sloj po sloj Charisma Diamond ONE jer se ne radi o bulk materijalu pa je potrebno polimerizirati sloj po sloj ne deblji od otprilike 2-3 mm.

Charisma Diamond One Shade se u potpunosti uklopio s okolnom bojom zuba nakon polimeriziranja tako da je restauracija zuba potpuno nevidljiva. Po našoj procjeni, idealno se prilagođava bilo kojoj nijansi zuba od A1 do D4 u posteriornoj (stražnjoj) regiji.

Dr. Vukičević detaljno prikazuje klinički slučaj na pacijentici te je vrlo zadovoljna s jednostavnom uporabom Charisma Diamond ONE kompozitom za koji kaže da se jako lijepo oblikuje zbog idealne konzistencije te da je vrlo lako imitirati morfologiju zuba. Vrijeme rada je produljeno čak i ako se radi direktno pod radnim svjetlom. Osim jedinstvenog stapanja s okolnom bojom zuba ne smijemo zanemariti činjenicu da je ovaj materijal izuzetno čvrst, otporan  na frakture i odlomljavanja što ove restauracije čini dugovječnima.

Charisma Diamond ONE omogućuje učinkovite i istodobno odlične estetske osnovne restauracije.

I za kraj, dr. Vukičević ne krije oduševljenje i ima samo riječi hvale za novu Charismu ONE:

“Raditi s Charisma ONE je zaista revolucionarno. Kompozit koji se stapa s okolnom bojom zuba, neovisno o obojenju zuba je ono što će omogućiti da rad svakog stomatologa bude jednostavniji. Doktor profitira u toliko što nema potrebe za određivanjem boje i tako ujedno štedi vrijeme i pojednostavljuje cijeli postupak. Charisma ONE Shade je kompozit koji se isključivo koristi u posteriornoj regiji, dakle distalno od premolara uključujući i njih.”

Želite li i vi probati ONE?

Saznajte više o Charisma Diamond ONE

Tina Vukičević, dr.med.dent.

Dental Office Tina

Primorska ulica 10, Zagreb

info@dentalofficetina.com