Brzo, precizno, ekonomično.

cara Print 4.0 je 3D pisač koji stvara jednobojna dentalna pomagala, sloj po sloj, koristeći visokokvalitetni fotopolimerizirajući materijal. DLP (Digital Light Projection) tehnologija omogućuje brži i precizniji rad u odnosu na 3D pisače koji koriste lasersku tehnologiju. Laserski 3D pisači koji se za izradu koriste smolom moraju “iscrtati” svaki sloj, točku po točku, liniju po liniju. Uz tehnologiju DLP, cara Print 4.0 može ispisati čitav sloj u jednom bljesku i postići finije detalje od lasera. 

Sustav za 3D ispis cara otvoren je i radi s otvorenim STL datotekama koje se obično koriste u CAD programima. Softver cara Print CAM dolazi uz kupljeni cara Print 4.0, bez dodatnih naknada za licence. Preporučamo korištenje dima Print materijala, nakon čega slijedi polimerizacija u HiLite® Power 3D uređaju. Na taj se način osiguravaju visokokvalitetni rezultati i jamči klinička učinkovitost.

Brzo i lako

Zahvaljujući sučelju prilagođenom korisniku, i početnici i oni koji već imaju iskustva s CAD/CAM-om će imati koristi od visoke prosječne brzine ispisa pisača cara Print 4.0.

  • 60 minuta ili manje za ispis većine restauracija
  • istovremeni ispis nekoliko restauracija u istome vremenskom roku
  • digitalna projekcija svjetla (DLP) generira svaki sloj u jednom bljesku

Precizno i točno

cara Print 4.0 proizvodi glađe, homogenije površine od konkurentskih 3D pisača. Nevjerojatna preciznost u Z-osi i fino podešeni parametri za svaki materijal znače da dentalni tehničar može postaviti restauraciju u gotovo bilo kojem smjeru – svaki puta sa savršenim dosjedom.

Ekonomično

In-house proizvodni proces s cara Print 4.0 smanjuje troškove i vrijeme proizvodnje brojnih pomagala u usporedbi sa sličnim metodama, frezanjem i drugim 3D pisačima.

  • aditivni postupci omogućuju minimalnu količinu otpada u usporedbi s frezanjem
  • ladica za materijal izrađena od kompozita namjenjena je dugotrajnoj uporabi a ne jednokratnoj
  • sustav jednostavnog ponovnog punjenja umjesto uložaka (nadopuna) zahtjevnih za čišćenje 

dima Print materijali

Materijali dima Print monomerne su tekućine za polimerizaciju svjetlom posebno optimizirane za 3D ispis i prilagođene dentalnoj primjeni. cara Print 4.0 i polimerizacijski uređaj HiLite Power 3D čine sveobuhvatan sustav za 3D ispis koji je dizajniran da bude brz, pouzdan i financijski isplativ.

Primjena cara Print 4.0 i dima Print materijala:

Udlaga protiv bruksizma,
izrađena od
dima Print Ortho

Individualna žlica za uzimanje
otisaka, izrađena od
dima Print Impression Blue

Kirurška vodilica
Izrađena od
dima Print Guide

Dentalni model
izrađen od
dima Print Model

Struktura „od CAD-a do odljeva“,
izrađena od
dima Print Cast

Ovdje preuzmite brošuru sa detaljnim informacijama o proizvodu. cara Print 4.0_Informacije o proizvodu