Izjava o zaštiti osobnih podataka

Opće informacije

Voditelj obrade osobnih podataka koji se obrađuju unutar okvira web stranice www.mykulzer.hr je društvo Kulzer d.o.o. (nadalje u tekstu kao Kulzer ili “mi”) sa sjedištem u Zagrebu, Jaruščica 11, upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080858698, OIB: 04065340333.

Kulzer temi zaštite osobnih podataka pristupa s najvećom ozbiljnošću.

Kulzer visoko vrednuje sva načela zaštite i obrade osobnih podataka te se osobni podaci prikupljaju i obrađuju uz uvažavanje primjerenih tehničkih i organizacijskih mjera zaštite i sigurnosti osobnih podataka.  Osobni podaci prikupljaju se samo u svrhu s kojom je korisnik upoznat uz naznaku zakonskog temelja obrade, te uz poduzimanje odgovarajućih mjera zaštite.

 

Što su to osobni podaci?

Pod osobnim podacima podrazumijevaju se detaljne informacije o osobnim ili materijalnim okolnostima određene fizičke osobe ili fizičke osobe koja se može odrediti. To uključuje, na primjer, Vaše osobno ime, Vašu adresu, Vaš telefonski broj ili Vaš datum rođenja.

 

Anonimno prikupljanje i obrada podataka

Osim ukoliko nije drugačije navedeno Kulzer putem svoje web stranice, osim upotrebe kolačića (tzv. cookies), ne prikuplja, obrađuje niti koristi druge osobne podatke. Nadalje Kulzer koristi usluge Google Analyticsa putem kojih saznaje određene tehničke informacije na temelju podataka koje šalje Vaš preglednik (na primjer, vrsta / inačica preglednika, operacijski sustav koji koristimo, web stranice koje ste posjetili, kao i koliko dugo ste na njima bili, prethodno posjećena web stranica). Te informacije analiziramo samo u statističke svrhe.

Pristupom ili pregledom našoj web stranici pristajete na ova pravila o zaštiti osobnih podataka, te tako svaki puta kada ponovno posjetite našu web stranicu.

 

Google Analytics

Ova web stranica koristi usluge treće strane Google Analytics, za web analize koju pruža Google Inc. (dalje u tekstu: Google). Google Analytics upotrebljava takozvane “kolačiće”, tekstne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i koje nam omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o Vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju i pohranjuju na Googleovom poslužitelju u SAD-u. Međutim, zbog aktiviranja anonimnosti IP adrese na ovoj web stranici, Google će skratiti Vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti.

U ime operatera ove web stranice, Google će ove informacije upotrijebiti za procjenu Vaše upotrebe ove web stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici te pružanja drugih usluga operateru ove web stranice, koje se odnose na aktivnosti na web stranici i korištenje interneta. IP koju koristi Vaš preglednik i koju prijenosi Google Analyticsu neće se povezivati s drugim Googleovim podacima.

Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika, međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić, a odnose se na Vašu upotrebu web stranice (uključujući Vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem plugin-a preglednika koji je dostupan preko sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Posebno ističemo da je Google Analytics na ovoj web stranici proširen kodom “gat._anonymizeIp ();” kako bi se osiguralo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP adresa).

Prikupljanje preko Google Analyticsa možete spriječiti klikom na sljedeću poveznicu. Postavlja se kolačić za isključivanje, tzv. opt-out kolačić kojim se sprječava buduće prikupljanje Vaših podataka prilikom posjeta ovoj web stranici: deaktiviranje Google Analyticsa.

Ova web stranica također koristi Google Analytics za analizu podataka iz AdWordsa i Double-Click kolačića u statističke svrhe. Ukoliko to ne želite, možete ga deaktivirati putem Upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=hr).

Kolačići

Takozvane kolačiće koristimo i u svrhu poboljšanja naših web ponuda. Kolačići su tekstualne datoteke s informacijama koje Vaš web preglednik sprema na Vaše računalo prilikom otvaranja jedne od naših web stranica. Ovu tehnologiju kolačića koristimo da bismo naše web stranice prilagodili područjima interesa i lokalnim postavkama. Ako želite spriječiti upotrebu kolačića, možete odbiti prihvaćanje kolačića u Vašem pregledniku. Za detaljne informacije o tome kako to funkcionira, pogledajte upute proizvođača preglednika.

Pravni temelj obrade osobnih podataka u ovom slučaju je Vaša privola, koja se prikuplja putem posebne obavijesti „bannera“ pristupom web stranici.

 

Korištenje plugin-ova za društvene medije i usluga treće strane

Na ovoj web stranici trenutačno se koristi sljedeći plugin za društvene medije: Facebook, Google+. Koristimo tzv. rješenje 2 klika. Kada posjetite našu web stranicu, u početku se ne dostavljaju osobni podaci ponuditeljima ovih plugin-ova. Davatelja plugin-ova možete identificirati zahvaljujući oznaci na sivom polju na temelju početnog slova. Osobni podaci će biti preneseni tek kada kliknete na jedan od plugin-ova: aktiviranjem plugin-ova podaci se automatski prenose dotičnom ponuditelju plugin-ova gdje se i pohranjuju (kod američkih ponuditelja usluga iz SAD-a). Nemamo kontrolu nad prikupljenim podacima i postupcima obrade podataka, niti smo upoznati s cjelokupnim opsegom prikupljanja podataka, svrhe i perioda pohranjivanja podataka. Ako ponuditelj plugin-ova podatke prikuplja putem kolačića, Vi ovdje možete poduzeti mjere tako što ćete prije nego što kliknete na sivo polje obrisati sve kolačiće pod sigurnosnim postavkama Vašeg preglednika.

Ako aktivirate plugin putem rješenja s dva klika, davatelj plugin-a dobiva informaciju da ste pozvali odgovarajuću stranicu naše Internet ponude. Mi ne znamo koje podate prikupljaju ponuditelji plugin-ova; u slučaju Facebooka, prema riječima ponuditelja plugin-ova u Njemačkoj, uzima se samo anonimna IP adresa.

Na ovoj web stranici nalaze se i YouTube videozapisi trećih strana, koji su pohranjeni na http://www.YouTube.com i izravno se mogu puštati s naše web stranice. Ovo je sve integrirano u “prošireni način zaštite podataka”, naime to znači da se YouTube-u ne prenose vaši korisnički podaci ukoliko ne pregledavate videozapise. Podaci se prenose samo kada reproducirate videozapise.

Prikupljanje podataka preko plugin-a ili trećeg ponuditelja neovisno je o tome imate li nalog i / ili jeste li se prijavili/ulogirali tamo. Ako ste ulogirani, ti će podaci biti izravno povezani s Vašim nalogom. Ako aktivirate gumb u modusu dvostrukog klika i ako, na primjer, povežete stranicu, ponuditelj plugin-a pohranjuje i te podatke na Vaš korisnički nalog i javno ga dijeli s Vašim kontaktima. Prikupljanje podataka s YouTubea treće strane započinje kada gledate videozapis. Ako ne želite povezati svoj profil s plugin-om ili s drugim ponuditeljem, morate se odjaviti prije aktiviranja gumba.

Ponuditelj login-a pohranjuje te podatke kao korisnički profil i obično ih koristi za potrebe oglašavanja, istraživanja tržišta i / ili dizajna web stranica po mjeri. Takva analiza provodi se osobito (također za korisnike koji nisu prijavljeni) za prikazivanje oglašavanja koja se temelje na potrebama te za informiranje ostalih korisnika društvene mreže o Vašim aktivnostima na našoj web stranici. Na izradu ovih korisničkih profila možete se žaliti tako što ćete kontaktirati dotičnog ponuditelja plugin-ova. Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane ponuditelja plugin-ova, pročitajte pravila ponuditelja o zaštiti podataka. Tu ćete također pronaći dodatne informacije o svojim pravima i opcijama postavki za zaštitu Vaših osobnih podataka:

Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA; http://www.facebook.com/policy.php ; detaljnije informacije o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084.

Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de.

Youtube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, California 94066, USA, https://www.google.com/policies/privacy/

 

Informativni bilten

Na našoj web stranici možete se prijaviti za naš informativni bilten (newsletter) koji pokriva razne teme. Za prijavu koristimo tzv. postupak dvostrukog pristupanja: Double-opt-in. Primit ćete potvrdu putem elektroničke pošte na e-mail adresu koju ste naveli tijekom prijave, u kojoj vas molimo da potvrdite da li želite primati informativni bilten. Ako to ne potvrdite u roku od 100 dana, Vaša će prijava automatski biti izbrisana. Ako potvrdite da želite primati informativni bilten, ista će se smatrati Vašom privolom te ćemo pohranit  Vašu e-mail adresu i druge osobne podatke iz prijave sve dok otkažete primanje informativnog biltena i zatražite njegovo brisanje. Jedina svrha obrade osobnih podatka je slanje informativnog biltena. Osobni podaci koje prikupljamo prilikom registracije za primanje biltena su: ime i prezime i e-mail adresa (redovno) te eventulano dodatni osobni podaci koji se koriste za prilagodbu informativnog biltena po mjeri korisnika: naziv poslovnog subjekta koji može sadržavati osobne podatke, adresa, poštanski broj, grad, država, broj telefona, mobitela, te po potrebi osobni identifikacijski broj ili eventualno drugi osobni podaci. Ovi se podaci također potpuno brišu nakon opoziva i više se ne koriste. Vaš pristanak za slanje informativnog biltena možete povući u bilo kojem trenutku. Opoziv možete najaviti tako što ćete kliknuti na poveznicu za otkazivanje slanja, koja se nalazi u svakom informativnom biltenu.

Pravni temelj obrade osobnih podataka u ovom slučaju je također Vaša privola, koja se prikuplja putem slanja elektroničke pošte kada potvrđujete pristanak za primanje informativnog biltena.

 

Kontakt podaci

Prikupljamo osobne podatke ako nas Vi obavijestite o njima, na primjer kada nas kontaktirate. Te podatke upotrebljavamo i pohranjujemo isključivo u svrhu odgovaranja na Vaš upit, primjerice za prosljeđivanje internom odjelu i za komunikaciju s vama.

Ovi se podaci dijele isključivo na dobrovoljnoj osnovi i uz Vašu suglasnost. Što se tiče informacija za komunikacijske kanale (na primjer, e-mail adresa, telefonski broj), dajete svoju suglasnost da vas kontaktiramo i putem tog komunikacijskog kanala kako bismo odgovorili na Vaš upit.

Nakon završene obrade Vašeg zahtjeva, Vaši će podaci, ukoliko to želite, biti izbrisani, a to brisanje nije suprotno zakonskim odredbama za pohranjivanje. U tu se svrhu obratite predstavniku Kulzera ili našem službeniku za zaštitu podataka čiji su kontaktni podaci navedeni niže u tekstu.

Pravni temelj obrade osobnih podataka u ovom slučaju je naš legitimni interes kako bismo Vam mogli odgovoriti na Vaše upite.

 

Prijenos podataka trećim stranama

U slučajevima kada poslove u svezi s obradom podataka povjeravamo trećim osobama kao vanjskim pružateljima usluge, kako bi Vam iste omogućile proizvod ili pružile usluge koje ste zatražili ili u druge dopuštene svrhe, vodimo računa o tome da je ta treća osoba registrirana za obavljanje takve djelatnosti te da pruža dovoljno jamstava u pogledu ostvarivanja zaštite i povjerljivosti podataka. U tu svrhu  poduzeli smo pravne, tehničke i organizacijske mjere i vršimo redovite provjere.

 

Vaša prava

Imate pravo tražiti od Kulzera obavijestiti o tome jeste li pohranili Vaše osobne podatke kod Kulzera kao i o vrsti pohranjenih osobnih podataka. Vaša prava u svezi zaštite osobnih podataka su sljedeća:

(I) PRAVO NA PRISTUP OSOBNIM PODACIMA

Možete zatražiti informaciju vezanu za obradu Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com).

 

(II) PRAVO NA ISPRAVAK OSOBNIH PODATAKA

Možete zatražiti ispravak ili izmjenu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com).

 

(III) PRAVO NA BRISANJE OSOBNIH PODATAKA

Možete tražiti brisanje Vaših osobnih podataka pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com).  U navedenom slučaju, Kulzer će bez odgađanja Vaše podatke obrisati osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa voditelja obrade osobnih podataka u skladu s propisima.

 

(IV) PRAVO NA OGRANIČAVANJE OBRADE

Možete tražiti ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com). Kulzer će u tom slučaju odrediti ograničenje ukoliko se ispuni jedan od sljedećih uvjeta:

–           ispitanik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju će se obrada ograničiti na razdoblje kojim se Kulzeru omogućuje provjera točnosti uporabe;

–           obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;

–           Kulzer više ne treba osobne podatke za potrebe obrade ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;

–           ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu nadilaze li legitimni razlozi Kulzera razloge ispitanika.

 

(V) PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Možete tražiti od Kulzera u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com) da Vam osobne podatke koje ste pružili Kulzeru preda u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja.

 

(VI) PRAVO NA PRIGOVOR (nepostojanja legitimnog interesa, zabrane profiliranja i automatiziranog pojedinačnog donošenja odluka)

Možete uložiti u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com) prigovor sukladno članku 21. i 22. Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

 

(VII) PRAVO PODNOŠENJA PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU

Ukoliko smatrate da se obradom Podataka krši mjerodavno pravo možete se obratiti i izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka) ili nadležnom sudu kako bi ostvarili svoja prava.

 

(VIII) POVLAČENJE PRIVOLE

Možete u svako doba povući svoju privolu za obradu osobnih podataka pisanim putem na adresu Kulzera ili elektroničkim putem na e-mail adresu: (iva.posavec@kulzer-dental.com). U navedenom slučaju, Kulzer će bez odgađanja Vaše podatke obrisati osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa Kulzera u skladu s propisima.

 

Trebate biti svjesni da web stranica nije namijenjena za osobe mlađe od 18 godine starosti te ćemo osobe mlađe od osamnaest godina posebno uputiti da ne prenose svoje osobne podatke na našoj stranici, ukoliko to bude moguće, a ako do prikupljanja ipak dođe, na pismeni zahtjev ovlaštenih zastupnika iste ćemo bez odlaganja ukloniti odnosno brisati.

Također, ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja u vezi sa obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanjem gore navedenih prava možete se obratiti pisanim putem i službeniku za zaštitu osobnih podatka.

 

Podaci Službenika za zaštitu podataka

Za ta pitanja na raspolaganju Vam je naš službenik za zaštitu podataka:

Lorenz Maximilian Rasch

Leipziger Strasse 2

63450 Hanau

 

 

Promjene u pravilima o privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave o zaštiti podataka u bilo kom trenutku, sukladno važećim zakonima o zaštiti podataka. Trenutačni status je iz studenog 2017. godine.